Jste zde

SHUNTHI

Žaludek & střeva

SHUNTHI
  • Terminalia chebula optimalizuje funkce žaludečně-střevního traktu
  • Prospívá komplexní imunitě střevní flóry
  • Terminalia bellirica pozitivně ovlivňuje trávení a střevní peristaltiku
  • Přispívá k normálnímu vyprazdňování
  • Emblica officinalis harmonizuje činnost trávicí soustavy
  • Zingiber officinale působí jako antioxidant a podporuje dobré zažívání

          Doplněk stravy

Authentic AyurvedaPodívejte se na přírodní sběr bylin a ruční výrobu čajů v Nepálu

 

Kategorie: žaludeční potíže, poruchy trávení a zažívání, gastritida, břišní kolika, střevní kolitida, střevní paraziti a cizopasníci, zácpa, nadýmání

Cena: 107 Kč
včetně DPH
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení. Jednotlivé části bylin (květy, plody, semena, stonky, listy, kůra, oddenky a kořeny) jsou cíleně rozemlety na jemné části, aby mohlo dojít k jejich homogennímu promísení, které zaručuje nejkvalitnější účinnost ájurvédských směsí. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé nejlépe ráno před snídaní, během dne jednu hodinu před jídlem a večer před spaním po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.

Složení

terminalia bellirica, terminalia chebula, emblica officinalis, zingiber officinale, piper nigrum, tinospora cordifolia, cimbopogon citratus, glycyrrhiza glabra, elettaria cardamomum, syzigium aromaticum

Hmotnost

100 g sypaného čaje

Doporučené dávkování

2–3 šálky za den

Příprava

Jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3–5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat.

Užívání

Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení, které je důležité pro správné vstřebávání prospěšných výtažků z himálajských bylin. Čaje pijeme jako součást denního pitného režimu po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. V případě očistné bylinné kury užívejte čaj po dobu 1–3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení.

Doporučujeme užívat maximálně dva čaje zároveň. Více čajů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Čaje pijeme vždy odděleně s odstupem jedné hodiny. Pokud je používáme pouze jako podpůrný či povzbuzující prostředek, můžeme nechat byliny pouze vyluhovat bez omezené doby užívání. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé a před jídlem. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.

Upozornění: Doplněk stravy s bylinami. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém místě do 25°C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
Země původu: Nepál

Související produkty

Průvodce ájurvédou

Ájurvéda neboli „nauka o životě“ je označována za matku všech léčebných systémů. Vyvěrá z hlubokého poznání, že lidská bytost je nedělitelný a vzájemně propojený komplex těla, ducha, mysli a životního stylu.

Více o knize