1 čajovou lžičku (tj. 5g/lžičku) 2–3x denně samostatně nebo zapít šálkem vlažného mléka či vody. Příprava lahodného nápoje: 1 čajovou lžičku rozmíchejte ve 250 ml vlažného mléka či vody.
Užívání
Ájurvédské bylinné elixíry posilují výživu tělesných tkání (dhátus) a podporují očistu tělesných soustav (srótámsi). Jsou součástí omlazovací a revitalizační terapie těla i mysli (rasájana). Tradičně se zapíjejí teplým mlékem či vodou, jež ájurvédská medicína používá jako médium či prostředí (anupána) pro přípravu, užívání, směřování a lepší vstřebávání účinků bylinných přípravků. Dalšími prostředky zvyšujícími terapeutické působení bylin (vehikula) jsou med, třtinový sirup či surový cukr, přepuštěné máslo (ghí) nebo olej.
Doporučujeme užívat maximálně dva bylinné elixíry zároveň. Více elixírů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Pro jejich optimální působení je užíváme před jídlem a odděleně s odstupem jedné hodiny. V případě závažnější nápravy tělesného nebo psychického zdraví je zapotřebí užívat elixíry v dlouhodobějším režimu ájurvédských kúr v rozmezí 1-3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Specifická chuť každého elixíru je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí.
V systému ájurvédského lékařství je vlažné či převařené mléko běžnou součástí zdravotních receptů pro své sattvické vlastnosti. Snižuje horkost pitta dóši a uklidňuje rozjitřené emoce. Slouží jako nutriční výživa a přináší zdravou tonizaci organismu lidem s převahou váta dóši. Podporuje tvorbu životní síly ódžas, která je základem zdravého imunitního systému spojeného s dostatečným zastoupením kapha dóši. U lidí s citlivým trávicím systémem či pomalým metabolismem může mléko vyvolávat zažívací potíže v podobě zahlenění, průjmu či nadýmání. V tom případě je vhodné přidat do mléka buď trochu zázvoru, hřebíčku, kardamomu, skořice nebo muškátového oříšku pro zlepšení trávicího ohně. V našem prostředí je nejvhodnější konzumovat kravské mléko především v bio kvalitě.
Upozornění: Doplněk stravy s bylinami. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém místě do 25°C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
Země původu: Indie
Dobré ráno, piji ALOCHAKU, pracuji denně s počítači a podstoupil jsem operaci. Čaj jsem objevil opravdu náhodou v obchůdku na hlavní třídě v Ostravě, a od té doby pravidelně kupuji a hlavně užívám ke své spokojenosti.
Super čaje !
Dobrý den, před měsícem jsem si přivezl z dovolené čaj VIDANGA - Slim tea a jsem s ním velice spokojen. Po pár týdnech jsem zhubl o 3 kilogramy.
Pravidelně si u vás objednávám japonské vonné tyčinky které mají velmi příjemnou a jemnou vůni. Oblíbila si je již celá naše rodina i přátelé. Děkuji za velmi rychlé doručení i během hektického předvánočního období.
Díky čaji MEDHIKA se mi zvýšila laktace o 50%. Do té doby nic nepomáhalo.
Zdravím. Velice mi pomohl čaj MARICHA na normalizaci tlaku a také celkově na dobrou kondici. Děkuji.
Koncem roku 2009 jsem pila čaj SARPAGANDHA protože jsem měla dost kolísavý krevní tlak. Po zhruba 2 měsících se mi tlak upravil a drží se v dobrých hodnotách.
Dobrý den. Nikdy bych nevěřil že čaj GOKSHURA mi vyřeší mé zdravotní problémy z krční páteří. Jsem moc rád že nemám už žádné problémy. I nadále piji GOKSHURU. Všem vřele doporučuji.
Mám ráda horký nápoj MORINGA a ZELENÝ JEČMEN. Pomohly mi a léčí mi alergie. A dobře se mi dýchá. Děkuji moc.
Dobrý den, používám čaj NIMBA na kožní problémy, po několikadenním používání jsem tímto čajem odstranila svědivé potíže a vyrážka zmizela. Využíváme v rodině také čaj VARUNA na ledviny, odstranil nám i neustálé potíže s infekcí.
Dokumentární film o domově nejstaršího lékařského systému na úpatí Himálaje odhalující nadčasovost vnitřního poznání dávných mudrců Indie
Dokument vás zanese od impozantních štítů Himálaje a každodenního života v jeho údolích, až k posvátným chrámům v Káthmándú a královským palácům v indickém Rádžasthánu. Nechte se přenést do bohatého lůna přírody a vědomostí, které formovaly poznání a kulturu indického subkontinentu.