Jste zde

AMALAKI zdravý snack do kapsy

Nebeské ovoce Amalaki je zdravý snack, který snadno přibalíte do kapsy či batohu, kamkoliv se vydáte. Je ideálním společníkem na výšlapy do hor, běžecké tréninky a cyklistické či pěší výlety. 

Svěží energie a vitamíny, které vám cestu na vrchol nebesky ulehčí!

Amalaki obsahuje mnoho antioxidantů a vitamínů, díky kterým má schopnost hluboce regenerovat tělesné tkáně. Jeho užíváním podporujete tvorbu červených krvinek a tím přenos kyslíku v krvi, čímž se lépe okysličují tkáně při fyzické námaze. To souvisí také s tím, že Amalaki pomáhá vstřebávat železo do krve, které ve formě hemoglobinu slouží k přenosu kyslíku do tkání a orgánů jako jsou játra, srdce a mozek, a ve formě myoglobinu, který má stejnou funkci okysličování pro svaly. Při jeho nedostatku se oslabuje síla a funkčnost svalů. 

Dalším neocenitelným přínosem Amalaki je jeho příznivé působení na žaludek a střevní trakt. Ať už vám na túře nesedne nějaké jídlo či máte pocit nevolnosti z vyčerpání, toto magické ovoce vám díky svému obsahu taninů žaludek usadí a napraví zažívání. Toho si velmi cení horolezci ve vysokých nadmořských výškách, kde se organismus přestává regenerovat a mít chuť k jídlu a žaludek je neustále jako na vodě. Více o zdravotních účincích Amalaki se dočtete v článku Amalaki - nebeské ovoce Indie.

Odlož svou únavu a načerpej sílu pro všechna svá dobrodružství!

Amalaki velmi pozitivně ovlivňuje energetický metabolismus neboli látkovou výměnu v organismu a je proto pohotovým zdrojem energie, který snižuje míru únavy a vyčerpání. Je lehké na trávení, jeho zdraví prospěšné látky se velmi dobře vstřebávají a poskytuje tak energii, kterou při pohybu potřebujete rychle doplnit, abyste se mohli vydat na další cestu.  

Amalaki zdravý snack plný vitamínu C

Nejvíce je však Amalaki známé svým vysokým obsahem vitamínu C. 100g Amalaki vám doplní tolik vitamínu C, jako kdybyste snědli 2 kg pomerančů! A ty se na výlet dobře nenosí... Vitamín C chrání buňky před oxidativním stresem, zpomaluje tedy proces stárnutí a především podporuje optimální činnost imunitního systému. V rámci běžného každodenního doplňování vitamínu C vám stačí 100g Amalaki na dobu zhruba třech dnů. Pokud je ale vaše potřeba vitamínu C zvýšená, například při sportovním zatížení nebo jiné fyzické či psychické zátěži, nemoci či rekonvalescenci, je zapotřebí sníst 100g Amalaki za den. Amalaki se dá užívat nejen jako ovocný snack, ale také jako Amalaki nápoj či jako ájurvédský elixír podobný marmeládě. Více o těchto způsobech v článku Amalaki - průvodce užíváním.  

Užívej radost z pohybu s ideálním společníkem na cesty!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doporučené produkty

AMALAKI plod natural

Imunita & žaludek

AMALAKI plod natural
79 Kč
-+

AMALAKI plod zázvor

Imunita & dýchací cesty

AMALAKI plod zázvor
79 Kč
-+

AMALAKI plod skořice

Imunita & srdce a cévy

AMALAKI plod skořice
79 Kč
-+

AMALAKI plod kardamom

Imunita & zažívání

AMALAKI plod kardamom
79 Kč
-+

AMALAKI plod citronová tráva

Imunita & revitalizace

AMALAKI plod citronová tráva
79 Kč
-+

Přihlášení k odběru ájurvédského žurnálu a novinek

Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme dle podmínek zpracovávání osobních údajů. Z odběru novinek se můžete kdykoliv odhlásit kliknutím na tlačítko odhlásit či aktualizovat svá nastavení ve spodní části e-mailu. Více informací o ochraně osobních údajů naleznete na našich stránkách www.everest-ayurveda.cz.