Jste zde

AMBUPRASH

Slinivka & regulace cukru

AMBUPRASH

Ájurvédský očistný elixír

  • Gymnema sylvestre pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi
  • Snižuje chuť na sladké při diabetické dietě
  • Momordica charantia přispívá k regulaci glukózy v krvi
  • Terminalia chebula působí příznivě na metabolismus cukrů a hladinu cholesterolu
  • Tinospora cordifolia normalizuje hladinu krevního cukru a proces látkové přeměny tuků
  • Tribulus terrestris pozitivně ovlivňuje činnost močové soustavy
  • Inula helenium optimalizuje vstřebávání a vylučování vody

          Doplněk stravy

Cena: 139 Kč
včetně DPH

Ambuprash je čistící bylinný džem pro optimální činnost vodního metabolismu a slinivky břišní při diabetické dietě. Zvyšování hladiny cholesterolu a cukru v krvi je způsobené nezdravou životosprávou, nadměrnou konzumací potravy s vysokým obsahem tuku, nesprávným metabolismem cukrů a poruchou vstřebávání vody ve slinivce břišní. Projevuje se narušenou produkcí inzulinu, cukrovkou, obezitou, arteriosklerózou, tkáňovými otoky, dysfunkcí ledvin, dehydratací organismu, palčivou žízní, častým močením, kvasinkovými infekcemi a tělesnou slabostí.

Složení

Gymnema sylvestre, Momordica charantia, Terminalia chebula, Tinospora cordifolia, Tribulus terrestris, Inula helenium, Emblica officinalis, Syzygium jambos, Curcuma longa, Cymbopogon citratus, Pterocarpus marsupium, ghee (přepuštěné máslo), Steviolglykosid

Hmotnost

200 g bylinného džemu

Doporučené dávkování

1 čajovou lžičku (tj. 5g/lžičku) 2 – 3x denně samostatně nebo zapít šálkem vlažného mléka či vody. Příprava lahodného nápoje: 1 čajovou lžičku rozmíchejte ve 250 ml teplé vody.

Užívání

Ájurvédské bylinné elixíry posilují výživu tělesných tkání (dhátus) a podporují očistu tělesných soustav (srótámsi). Jsou součástí omlazovací a revitalizační terapie těla i mysli (rasájana). Tradičně se zapíjejí teplým mlékem či vodou, jež ájurvédská medicína používá jako médium či prostředí (anupána) pro přípravu, užívání, směřování a lepší vstřebávání účinků bylinných přípravků. Dalšími prostředky zvyšujícími terapeutické působení bylin (vehikula) jsou med, třtinový sirup či surový cukr, přepuštěné máslo (ghí) nebo olej.   

Doporučujeme užívat maximálně dva bylinné elixíry zároveň. Více elixírů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Pro jejich optimální působení je užíváme před jídlem a odděleně s odstupem jedné hodiny. V případě závažnější nápravy tělesného nebo psychického zdraví je zapotřebí užívat elixíry v dlouhodobějším režimu ájurvédských kúr v rozmezí 1-3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Specifická chuť každého elixíru je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí.

V systému ájurvédského lékařství je vlažné či převařené mléko běžnou součástí zdravotních receptů pro své sattvické vlastnosti. Snižuje horkost pitta dóši a uklidňuje rozjitřené emoce. Slouží jako nutriční výživa a přináší zdravou tonizaci organismu lidem s převahou váta dóši. Podporuje tvorbu životní síly ódžas, která je základem zdravého imunitního systému spojeného s dostatečným zastoupením kapha dóši. U lidí s citlivým trávicím systémem či pomalým metabolismem může mléko vyvolávat zažívací potíže v podobě zahlenění, průjmu či nadýmání. V tom případě je vhodné přidat do mléka buď trochu zázvoru, hřebíčku, kardamomu, skořice nebo muškátového oříšku pro zlepšení trávicího ohně. V našem prostředí je nejvhodnější konzumovat kravské mléko především v bio kvalitě.

Upozornění: Doplněk stravy s bylinami. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém místě do 25°C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
Země původu: Indie

Související produkty

Průvodce ájurvédou

Ájurvéda neboli „nauka o životě“ je označována za matku všech léčebných systémů. Vyvěrá z hlubokého poznání, že lidská bytost je nedělitelný a vzájemně propojený komplex těla, ducha, mysli a životního stylu.

Více o knize