Ájurvédské ovocné plody

Sluncem sušené ovocné plody jsou přírodním zdrojem antioxidantů, vitamínů a svěží energie. Působí příznivě na gastrointestinální zdraví, revitalizaci tělesných tkání a posílení imunitního systému.

Amalaki působí jako vynikající tonikum pro optimální funkci trávení, imunity, metabolismu, jater, krve, srdce a mozkové činnosti. Obsahuje pět druhů ze šesti chutí našeho smyslového vnímání (kyselou, sladkou, hořkou, svíravou a pálivou), které harmonizují všechny tři biologické principy váta, pitta, kapha.

Amalaki obsahuje široké spektrum antioxidantů (látky snižující běžný oxidační proces, který má na svědomí stárnutí a odumírání buněk) a bioflavonoidů (vitamíny podporující odolnost buněčných stěn proti pronikání škodlivých látek v podobě volných radikálů) a silnou koncentraci životně důležitých esenciálních aminokyselin. Je bohaté na množství minerálních látek a vitamínů jako je vápník, železo, fosfor, karoten, vitamín C, B1 a B2. Více si o Amalaki přečtěte v článku Amalaki - zdravý snack do kapsy.

Jaký je proces zpracování ájurvédských ovocných plodů?

Ájurvédské ovocné plody se nejprve naporcují na menší části, poté ponoří do lehkého přírodního třtinového sirupu, který slouží jako nejlepší přirozené prostředí pro uchování trvanlivosti a na závěr se jen solárně vysuší. Tímto tradičním procesem dochází k zachování maximálního množství všech zdraví prospěšných látek, které ovoce obsahuje a zároveň zůstává šťavnaté a plné chuti.

Cukrová třtina je mohutná rostlina obsahující ve svých stéblech až dvacet procent cukru, který se jako výsledný produkt fotosyntézy skládá ze sacharózy, fruktózy a glukózy. Z rozlisovaných stébel se nejprve získává sladká šťáva v podobě hustého sirupu, ze kterého následně vzniká procesem krystalizace přírodní třtinový cukr. Ájurvédská medicína ho používá jako médium či prostředí (anupána) pro přípravu, užívání, směřování a vstřebávání účinků bylin. Přírodní třtinový sirup obsažený v ovocném plodu amalaki, mangu, papáje, jackfruitu, ananasu i banánu podporuje výživu tělesných tkání a slouží jako vynikající přírodní konzervační látka.

Ájurvédské ovocné plody

AMALAKI plod natural

Imunita & žaludek

AMALAKI plod natural
79 Kč
-+

AMALAKI plod zázvor

Imunita & dýchací cesty

AMALAKI plod zázvor
79 Kč
-+

AMALAKI plod kardamom

Imunita & zažívání

AMALAKI plod kardamom
79 Kč
-+

AMALAKI plod skořice

Imunita & srdce a cévy

AMALAKI plod skořice
79 Kč
-+

AMALAKI plod citronová tráva

Imunita & revitalizace

AMALAKI plod citronová tráva
79 Kč
-+

MANGO plod

Vitamín C, A & betakaroten

MANGO plod
99 Kč
-+

JACKFRUIT plod

Vitamín C, A & proteiny

JACKFRUIT plod
89 Kč
-+

PAPAYA plod

Vitamín A, C & enzymy  

PAPAYA plod
79 Kč
-+

GUAVA plod

Vitamín C, A & vláknina

GUAVA plod
79 Kč
-+