Jste zde

Úzkost a deprese

Projevy zhoršené nálady, přecitlivělost, smutek a úzkostné či depresivní stavy nejsou ničím ojedinělým. Fyzická slabost má často dopad na nervový systém a duševní kondici, kdy organismus hůře zvládá stres i běžné životní situace. 

Dobrý psychický stav lze podpořit či navrátit užíváním vhodných a náležitě připravených bylinných přípravků spolu se zdravou stravou, pravidelným pohybem na čerstvém vzduchu a odpočinkem. Ájurvédské byliny nakombinované v čaji Jatamansi se synergicky ovlivňují a vytváří velmi cílený společný účinek. Hlavní složkou je nard pravý (nardostachys jatamansi), který má přímý pozitivní vliv na psychické uvolnění a posiluje duševní rovnováhu. Bylina brahmi (centella asiatica) účinně prokrvuje mozkovou tkáň a podporuje kognitivní funkce. Ashwagandha (withania somnifera) regeneruje nervový systém a zvyšuje odolnost vůči stresu. Kozlík lékařský (valeriana officinalis) utišuje rozrušenou mysl a navozuje pocit uklidnění. Chřest hroznovitý (asparagus racemosus) je silný adaptogen, který zlepšuje psychický stav a upravuje hormonální hladinu. Bylina kudzu (pueraria lobata) pozitivně ovlivňuje zdravou hladinu serotoninu a dopaminu v mozku a celkově posiluje vitalitu organismu.

Pro dostatečnou regeneraci nervového systému užívejte čaj Jatamansi s ájurvédským elixírem Majjaprash. Tento nutričně hodnotný bylinný džem vyživuje nervovou tkáň a obnovuje její správné funkce a činnost. Kromě všestranného ájurvédského plodu amalaki (emblica officinalis) a přepuštěného másla (ghí) obsahuje ještě 11 bylin, které si ájurvéda vysoce cení pro jejich hluboké, zároveň však jemné a delikátní působení na lidskou psychiku. Je mezi nimi kromě ashwagandhy, kozlíku, nardu a brahmi také vinná réva, citrónová tráva, santal bílý, pepř černý, římský kmín, lékořice a zázvor.

Výše zmíněné ájurvédské přípravky doporučujeme při psychických poruchách, stresu, depresi, neuróze, fobii, maniodepresivní psychóze, hysterii a epilepsii.

  • Příprava čaje: jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3–5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat. Elixír stačí pouze nabrat na čajovou lžičku a zapít teplou vodou nebo přímo čajem. 
  • Doporučené dávkování: 2-3 šálky denně spolu se lžičkou elixíru. Neužívejte s jídlem, ale nechte si před nebo po jídle alespoň 1 hodinu odstup.

Vybrali jsme z vašich ohlasů:

Dobrý den. Mám velice dobrou zkušenost s čajem JATAMANSI. Kvůli obtížným životním problémům jsem začal mít nespavost a úzkosti, které posléze přešli v depresi. Nejdříve jsem zkoušel čaj Ashwagandha na nespavost, ale bohužel jsem byl už v stádiu, kdy se mi třásly ruce, cítil jsem napětí 24 hodin a měl kolísavé nálady, takže Ashwagandha pomohla jen trochu, chyba to byla moje, jelikož jsem zvolil ne úplně vhodný čaj k mým zdravotním problémům. Opravdovou úlevu jsem pocítil až po vyzkoušení Jatamansi. Osvědčilo se mi kombinovat čaje Jatamansi a Ashwagandha nebo Ashwagandha a Rajani. S pozdravem Alex, Praha

Doporučené produkty

JATAMANSI

Stres & duševní rovnováha

JATAMANSI
119 Kč
-+

MAJJAPRASH

Mozek & nervy

MAJJAPRASH
169 Kč
-+

Přihlášení k odběru ájurvédského žurnálu a novinek

Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme dle podmínek zpracovávání osobních údajů. Z odběru novinek se můžete kdykoliv odhlásit kliknutím na tlačítko odhlásit či aktualizovat svá nastavení ve spodní části e-mailu. Více informací o ochraně osobních údajů naleznete na našich stránkách www.everest-ayurveda.cz.