Jste zde

Zvýšená únava a slabost

Tělesná slabost, snadné vyčerpání a celková únava jsou následky oslabené imunity a životní energie, často způsobené nahromaděním toxinů v organismu po chladném zimním období. Je zapotřebí organismus očistit a uvést do dobré fyzické kondice.

Z našich ájurvédských bylinných směsí můžeme na doporučit čaj Udana. Kombinaci bylin tvoří skořicovník cejlonský (cinnamomum zeylanicum), který obnovuje výkonnost organismu a posiluje srdeční činnost, zázvorovník lékařský (zingiber officinale), známý životabudič, který stimuluje při únavě, slabosti a vyčerpání a podporuje cílevědomé úsilí a pepřovník černý (piper nigrum), který má rovněž velmi povzbudivé účinky, pomáhá s trávením, zahřívá organismus a uvolňuje dýchací cesty. 

Pro hloubkovou regeneraci imunitního sytému, která přispívá k obnově fyzických sil dále doporučujeme k čaji Udana užívat elixír Rasaprash. Tento elixír čistí lymfatické uzliny, vyživuje vyčerpanou lymfatickou tkáň a podporuje tvorbu bílých krvinek. Obsažené amalaki (emblica officinalis) regeneruje tělesné tkáně a posiluje imunitu, kardamovník obecný (elettaria cardamomum) napravuje zažívání, kurkumovník dlouhý (curcuma longa) působí protizánětlivě a ozdravuje játra a krevní oběh, bazalka posvátná (ocimum sanctum) je adaptogenní bylina posilující vitalitu organismu při vyčerpání a chřest hroznovitý (asparagus racemosus) působí pozitivně na dobrou psychickou kondici. Bylinný elixír obsahuje také přepuštěné máslo ghí, které usnadňuje dobré vstřebávání léčivých účinků bylin a samo o sobě posiluje životní energii ódžas

Ájurvédskou kombinaci čaje Udana s Rasaprashem doporučujeme na: chronickou únavu, slabost, vyčerpání, skleslost, ztrátu energie, regeneraci a rekonvalescenci.

  • Příprava čaje: jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3–5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat. Elixír stačí pouze nabrat na čajovou lžičku a zapít teplou vodou nebo přímo čajem. 
  • Doporučené dávkování: 2-3 šálky denně spolu se lžičkou elixíru. Neužívejte s jídlem, ale nechte si před nebo po jídle alespoň 1 hodinu odstup.

Vybrali jsme z vašich ohlasů:

Než jsem vyzkoušel čaje EVEREST AYURVEDA, nebyl čaj, který by mi pomohl. Vaše čaje jsou mojí základní výbavou domácí lékárny a nepřestávám být účinky nadále fascinován. Po práci při odpočinku, nemůžu být bez čaje Udana. - Jan Mazanec, zdravotní masáže Praha 6

Dobrý den, máme výborné zkušenosti s himálajskými čaji. UDANA nám velmi pomáhá při únavě. Shatawari jsme úspěšně použili na 8cm cystu, za týden a půl byla pryč. Doktorka na kontrole ultrazvukem nevěřila vlastním očím! - Martina od Džoudyho

Doporučené produkty

UDANA

Povzbuzení fyzické kondice

UDANA
119 Kč
-+

RASAPRASH

Výživa & energie

RASAPRASH
169 Kč
-+

Přihlášení k odběru ájurvédského žurnálu a novinek

Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme dle podmínek zpracovávání osobních údajů. Z odběru novinek se můžete kdykoliv odhlásit kliknutím na tlačítko odhlásit či aktualizovat svá nastavení ve spodní části e-mailu. Více informací o ochraně osobních údajů naleznete na našich stránkách www.everest-ayurveda.cz.