Jste zde

Usínání a spánek

Pokud vás trápí potíže s usínám, zkuste užívat čaj Ashwagandha. Tato bylinná směs obsahuje kromě kořenu legendární a vysoce regenerující ájurvédské byliny ashwagandhy (withania somnifera) ještě několik dalších velmi ceněných adaptogenních bylin.

Jednou z nich je kořen chřestu hroznovitého neboli shatavari (asparagus racemosus), tonizující bylina s omlazujícími účinky, která posiluje organismus a pročišťuje krev (používá se také jako podpůrná péče při onkologických onemocněních). Další je nadrcený plod amalaki (embilika officinalis) považovaný za jeden z nejbohatších zdrojů vitamínu C v přírodě, který je zároveň velmi silným antioxidantem. Účinně podporuje imunitní systém, kardiovaskulární zdraví a dobré zažívání. Pupečník asijský, jogínská bylina známá jako brahmi (centella asiatica) má zase velmi pozitivní účinek na centrální nervový systém, posiluje kognitivní funkce a ulevuje od nahromaděného stresu. Kozlík lékařský (valeriana officinalis) zklidňuje organismus, pomáhá s usínáním a přináší kvalitní spánek a celkový odpočinek.

Bylina ashwagandha známá jako "koňská síla" má sama o sobě velmi posilující a spíše povzbuzující účinek, avšak záleží, s jakými dalšími bylinami ji užíváte. V kombinaci s výše zmíněnými ingrediencemi přináší naopak zklidnění na fyzické i duševní úrovni a relaxaci při nervovém vypětí. Díky svým regenerujícím vlastnostem tak organismu přináší zároveň hloubkové posílení. 

Čaj Ashwagandha doporučujeme při nespavosti, podrážděnosti, nervovém napětí, psychickém přetížení, přepracování a vyčerpání.

  • Příprava: jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3–5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat
  • Doporučené dávkování: 2-3 šálky denně, pijte kdykoli během dne a především 1 hodinu před spaním

Vybrali jsme pro vás několik ohlasů:

Dobrý den, měl jsem velký problém se spánkem, začal jsem pít čaj ASHWAGANDHA a spím celou noc jak mimino. Díky - T. K.

Piji čaj ASHWAGANDHA 2x denně. Je to úžasné, žádné léky na spaní, jen bylinky a ještě podotýkám, nemám ráda bylinkové čaje, ale tento není špatný i mi chutná a voní. Snažím se ho vypít dokud není zcela studený. Doporučuji zkusit.  - Zdenka

Velmi doporučuji čaj na spaní ASHWAGANDHA. Byl jsem téměř zoufalý, každý druhý den jsem nemohl usnout. Ashwagandha zabrala okamžitě a moc mi pomohla. Byla účinnější než léky na uklidnění, a je to výrobek z přírodních bylin. - Michal O.

Dobrý deň. Som naozaj unesená čajikmi, po ASHWAGANDHE spím ako babätko, chytila ma nepríjemná viróza, po pití čaju Katphala mizne teplota, hrdlo nebolí a vracia sa mi energia a neberiem žiadne lieky!! - Slávka, Košice

Dobrý den, mám velice dobré zkušenosti s účinky a kvalitou Vašich čajů, konkrétně s ASHWAGANDOU. - Roman Mrůzek

Dobrý den, na problémy se spánkem se mi čaj ASHWAGANDHA skutečně osvědčil. Tak dlouhý a témeř nerušený spánek si už dlouho nepamatuji. Děkuji. - L.

Kúpil som si čaj na spanie, naozaj funguje práve som ho dopil a je výbor....chrrrrrrrrrr :D

Doporučené produkty

ASHWAGANDHA

Spánek & regenerace

ASHWAGANDHA
119 Kč
-+

Nervové napětí & spánek

Domácí zdravotní péče

Nervové napětí & spánek
-10% 518 Kč
původní cena: 576,-
-+

AMALAKI nápoj ASHWAGANDHA

Imunita & regenerace a vitalita

AMALAKI nápoj ASHWAGANDHA
155 Kč
-+

Přihlášení k odběru ájurvédského žurnálu a novinek

Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme dle podmínek zpracovávání osobních údajů. Z odběru novinek se můžete kdykoliv odhlásit kliknutím na tlačítko odhlásit či aktualizovat svá nastavení ve spodní části e-mailu. Více informací o ochraně osobních údajů naleznete na našich stránkách www.everest-ayurveda.cz.