Jste zde

Ájurvédské semináře Everest Ayurveda

Ájurvédu lze mnoho let studovat v knihách a navštěvovat řadu přednášek, nejlepší však je, pokud ji můžete rovnou žít. A nemusí to být tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát.

K tomu, aby člověk otevřel svůj život ájurvédské moudrosti a získal z ní užitek, si na začátek stačí osvojit několik základních principů:

  • Naučit se naslouchat sám sobě a mít v sebe důvěru
  • Cítit zodpovědnost za své vlastní zdraví
  • Dát ve svém životě prioritu správným věcem a hodnotám
  • Mít schopnost sebedisciplíny

Žít podle ájurvédské moudrosti znamená žít v souladu se svou přirozeností. Úkolem člověka je tuto svou přirozenost nejprve pochopit. Ájurvéda vychází z tohoto hlubšího porozumění svému tělu, myšlenkám, pocitům a duchovní podstatě naší existence a je tedy úzce spojená s jógou a meditací, při které se člověk učí lépe vnímat sám sebe a tím lépe reagovat na skutečné potřeby svého organismu.

Tým Everest Ayurveda tvoří lidé, kteří se ve svém životě tuto filosofii snaží následovat. Cítí, že každodenní meditace je v dnešní rychlé společnosti opravdovou nezbytností k uchování a rozvíjení vnitřního klidu, lásky a radosti, která se poté promítá do každodenní práce, komunikace a činností. Následná důvěra v sebe a v prospěšnou sílu bylin je prvním krokem k úspěšnému léčení zdravotních obtíží.

Jako ájurvédská společnost se snažíme šířit hlubší povědomí o ájurvédském lékařství, zdravém způsobu života, užívání himálajských bylin a tomto vnitřním rozměru s cílem, aby každý člověk byl s pomocí vhodných bylinných směsí schopen sám nalézt svou vnitřní rovnováhu a pevné zdraví ke své plné spokojenosti. Několikrát do roka pořádáme ÁJURVÉDSKÉ SEMINÁŘE, kde se můžete seznámit se základními principy ájurvédské medicíny, které vám mohou poodhalit něco více o sobě samých. Vezmeme vás do Nepálu, světa himálajských hor, pod kterými se nachází naše ruční výrobna ájurvédských čajů a nabídneme vám k vyzkoušení chuť a sílu himálajských bylin ve formě teplého čaje, ájurvédského elixíru nebo tradičního sušeného ovoce.

Pro více informací o termínu a místě nejbližšího semináře nás kontaktujte na info@everest-ayurveda.cz

Každoročně se také účastníme jarního festivalu Evolution na pražském Výstavišti, kde se na nás můžete obrátit s vašimi dotazy a zdravotními konzultacemi.

Přihlášení k odběru ájurvédského žurnálu a novinek

Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme dle podmínek zpracovávání osobních údajů. Z odběru novinek se můžete kdykoliv odhlásit kliknutím na tlačítko odhlásit či aktualizovat svá nastavení ve spodní části e-mailu. Více informací o ochraně osobních údajů naleznete na našich stránkách www.everest-ayurveda.cz.